Den nye PUA-portal gør det lettere at arkivere under CARES Act-udvidelsen

Hvis du er arbejdsløs på grund af COVID-19-relaterede årsager, kan du ansøge om arbejdsløshedsunderstøttelse under PUA-programmet. Hvis du modtager en afgørelse om berettigelse på nul, kan du appellere og indsende et krav om PUA-fordele. Du skal dog først nægtes almindelige dagpenge. Indtil da kan du fortsat modtage ydelser i henhold til PEUC. Heldigvis har IDES indgået et samarbejde med Deloitte om at udvikle og vedligeholde en webbaseret PUA-portal.

PUA-portalen er også blevet opdateret for at gøre det lettere for berettigede PUA-ansøgere at indgive under CARES Act Extension. Hvis du har et PUA-krav og allerede har modtaget dit godkendelsesbrev, kan du logge ind på portalen for at indgive et ugentligt krav. Hvis du er ny på programmet, skal du indsende en første ansøgning om ydelser, før du kan indsende et ugentligt krav. Du kan også logge ind på UI-sagsøgerportalen for at ansøge om en PEUC-udvidelse.

For at være berettiget til PUA-fordele skal du have arbejdet, før pandemien ramte. Du skal have været ansat som lønmodtager, selvstændig, freelancer eller selvstændig entreprenør. Du kan indsende et spørgeskema for at afgøre, om du er berettiget til ydelser. Regeringen undersøger i øjeblikket din berettigelse og kan have sendt dig et spørgeskema. Du kan også udfylde spørgeskemaet online og uploade det til portalen for at afgøre, om du er berettiget til ydelser.

Det næste trin i PUA-processen er at uploade relevant dokumentation. Dette skal være bevis for, at du var ansat i perioden mellem januar 2019 og den dato, du ansøgte om PUA. De fleste ansøgere har allerede uploadet disse oplysninger i deres profiler. Det eneste, du skal uploade, er et stykke dokumentation, der beviser din ansættelse. Dette er ikke så svært, som det lyder! Hvis du ansøger om en PUA gennem PUA-portalen, har du en masse support, når du gennemgår processen.

PUA-portalen har oplevet nogle tekniske problemer. Selvom det kan være frustrerende ikke at kunne få adgang til din konto i dag, kan du prøve at få adgang til den senere på dagen. UI-teams arbejder hårdt på at løse dette problem. Hvis du oplever et nedbrud eller et andet teknisk problem, skal du kontakte din arbejdsgiver eller sagsbehandler. De vil være i stand til at hjælpe dig hurtigt og effektivt. De vil løse problemet så hurtigt som muligt. Problemet er ikke unikt for denne portal og vil kun påvirke et lille antal ansøgere.

Du kan ansøge om PUA-fordele via din stats PUA-portal ved at besøge linket ovenfor. Du kan derefter vælge et ugentligt ydelsesbeløb, der passer til dine omstændigheder. I Maryland er det mindste ugentlige ydelsesbeløb $ 107 om ugen, og den maksimale ugentlige fordel er $ 247. Du skal dog have ansøgt om almindelig arbejdsløshedsforsikring, før du ansøger om PUA. Hvis du allerede blev nægtet almindelige arbejdsløshedsunderstøttelse, skal du indsende en ny indledende ansøgning om PUA-ydelser.

Scroll to top